Atlas 2

av

Det mest exakta instrumentet för segling. Någonsin.

Köp nu

Ett instrument med precision du kan lita på.

Atlas 2 är mer exakt än något annat instrument gjort för segling, eftersom den använder sig av GPS-signaler på både L1- och L5-bandet. Det gör att Atlas 2 har en precision på bara enstaka centimetrar.

En kompass som vet vart den är påväg.

Atlas 2 tar kompassprestanda till en helt ny nivå. Den toppmoderna magnetiska sensorn är 4 gånger känsligare och kan känna av riktningsförändringar så små som 0,1°. En avancerad "motion fusion-algoritm" och justerbar dämpning håller kompassen stabil även under de mest vågiga förhållandena. Faktum är trots allt att om din kompass inte vet i exakt vilket riktning du är påväg, så är allt annat den berättar för dig också fel.

Vinn starten. Dra ifrån.

Om du kommer först iväg i starten, kontrollerar du fleetet och racet. Det är därför varje detalj av Atlas 2 som används under startförfarandet är av absolut toppklass. Den har toppmoderna sensorer och sofistikerade algoritmer som ger siffror du kan lita på: avstånd och tid till startlinjen. Startskärmarna ger dig all information du behöver för att komma till linjen i tid och med full hastighet.

Oavsett vilket proffs eller vilken världsmästare du frågar säger de samma sak - att Vakaros levererar starter som hjälper dem att vinna.

Övertygad?

Köp ditt instrument idag!

Köp nu

Attityd spelar roll.

Varför fokuserar toppseglare så mycket på båtens lutning och trimvinklar? För att de vet att båtens lutning hela tiden måste justeras efter rådande förhållanden för att segla båten optimalt. Atlas 2 är utformad för att hjälpa dig att hitta dessa vinklar och konsekvent hålla dem.

Fler sensorer. Inga sladdar.

Behöver du hålla koll på djupet, hastighet genom vattnet eller vind? Atlas 2 kan trådlöst länka med olika sensorer och kombinera deras data med sina egna kraftfulla interna sensorer och rörelsealgoritmer. Att ställa in nya sensorer är enkelt med Vakaros Connect-appen, och du kan anpassa displayen för att se exakt vad du vill, när du vill se det.

Vill du ha lampor som talar om när du håller på att få slut på vatten? Inga problem. Hur nära är du dina siffror i polärdiagramet? Det berättar Altals 2 för dig.

Ingenting annat instrument kommer i närheten.

Ett nytt sätt att segla.

Atlas 2 kommer med en teknologi som kallas RaceSense, som är en game-changer för seglingssporten.

Om samtliga båtar har en Atlas 2 så kan RaceSense avgöra enskilda båtars tjuvstarter med centimeterprecision och sätta stopp för allmänna återkallelser och starter med svart-flagg. Systemet kan upprätthålla gränser på banan, hantera poängsättning och till och med visa en live leaderboard medan du tävlar. RaceSense är framtiden för seglingssporten, och det är endast tillgängligt på Atlas 2.


100 timmars batteritid. Laddningsbart batteri utan sladdar.

Vad är bättre än trådlös laddning? Jo, trådlös laddning och ett batteri som varar i över 100 timmar. Eller med andra ord, över 4 dagar. Skulle du lyckas ta slut på batteriet så räcker en 20-minuters laddning under frukosten för en hel 10-timmars dag på vattnet.

Tålig design. Gjord för att hålla.

Din utrustning måste fungera oavsett vad som händer. Därför är Atlas 2 designat med ett extremt tåligt yttre hölje och trådlös laddning. Vatten kan helt enkelt inte komma in. Och instrumentet påverkas inte av saltvatten, värme, kyla eller UV-strålning. Den tåliga Gorilla Glass-skärmen står emot lika många broschar som du kan ta. För att bevisa att Vakaros står bakom sin produkt så täcks Atlas 2 av en branschledande 2-årig garanti.

Köp en Atlas 2 och ta din segling till nästa nivå.

Köp nu